Вже у вересні почнеться активна фаза Програми ЄС - Східного партнерства "Культура і креативність".

Про це сказав під час круглого столу в Укрінформі заступник міністра культури України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

Читайте також: Мінкульт виділить на ГогольFest 2015 більше 450 тисяч гривень

"Спільно з Радою Європи, Європейським Союзом в Україні реалізуються такі проекти, як COMUS, "Інтеркультурні міста" і нова програма "Культура і креативність" ініціативи ЄС - Східного партнерства. Також важливо, що ми на поглибленому етапі приєднання України до програми ЄС "Креативна Європа"... Щодо реалізації проекту COMUS уже 17-18 вересня в Тбілісі відбудеться зустріч представників шести країн Східного партнерства, у межах якої передбачається підписання умов щодо реалізації проектів у кожній з цих країн. У вересні починається активна фаза програми ЄС - Східного партнерства "Культура і креативність", - зазначив Вітренко.

Він уточнив при цьому, що є домовленість з офісом Програми в Києві про готовність співпраці в напрямку реформування управління культури, напрацювання стратегічних документів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вітренко також висловив сподівання, що досвід європейських колег допоможе активно просувати український культурний продукт у Європу та світ.