Космічна станція Cassini продовжує свою важливу роботу з вивчення газового гіганта Сатурна, як самої планети та її кілець, так і супутників. Cassini зробила вже дуже багато для науки, а зараз виконала чергове завдання - надіслала найчіткіші за всю історію спостережень фотографії Діони. Це четвертий за рахунком супутник Сатурна.

17 серпня 2015 станція пролетіла на відстані всього 475 кілометрів від поверхні Діони. Це вже п'яте за рахунком зближення з супутником. Одне з основних завдань зонда з вивчення Діони - дослідження гравітації. Це, як вважають фахівці, може пояснити будову супутника. Правда, зараз вчені ще не готові оголосити деталі дослідження - справа в тому, що на аналіз отриманих даних потрібно кілька місяців.

Читайте також: Робот-механік зможе повзати по обшивці космічного корабля (відео)

На жаль, незабаром місія Cassini завершиться. Так, цього року станція зблизиться з Діоною ще 14 і 28 жовтня, після чого 19 грудня пролетить поряд із Енцеладом (тут, як вважають вчені, висока ймовірність існування позаземного життя). 28 жовтня Cassini пролетить на відстані всього 49 кілометрів від Енцелада.

Нагадаємо, що за час своєї роботи (з 1997 року) Cassini передав масу цікавої інформації на Землю. Станція показала кільця планети-гіганта, деякі її супутники і інші прилеглі об'єкти. Інформація, що регулярно присилається станцією, є надзвичайно важливою для науки - завдяки апарату вдалося краще зрозуміти природу кілець Сатурна, побачити супутники газового гіганта в максимальному наближенні, вивчити регіон.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще