Президент Польщі Анджей Дуда виступив за розміщення військових баз НАТО в Східній Європі. Про це він сказав під час візиту до Естонії, передає РБК.

"Дружні нам збройні одиниці повинні знаходитися там, де проходить реальний кордон НАТО. Це моя пропозиція. Наші союзники повинні його розглянути. Це було б не тільки правильним з історичної точки зору, це було б і справедливо", - сказав Дуда.

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес підтримав польського президента в цьому питанні.

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку Польщі - Дуда

"Я скажу те, що і говорив раніше. Якщо нам забезпечать гарантії безпеки, то когось це може відлякати від потенційної агресії", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відзначимо, візитом до Естонії польський президент починає кампанію, щоб переконати союзників по НАТО в необхідності зміцнення східних рубежів альянсу. Дуда планує відвідати наступними Берлін, Лондон і Нью-Йорк.

Як повідомлялося раніше, Молдова готується стати членом НАТО. Про це заявив міністр оборони Анатол Шалару.