У Львівській області оперативники міліції разом з прикордонниками викрили та припинили діяльність міжнародного каналу постачання наркотичних речовин з Італії в Україну. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

"23 серпня на автомобільному пункті пропуску "Тиса" Закарпатської митниці затримали для поглибленого огляду мікроавтобус під керуванням 35-річного жителя Львівської області, який слідував з Італії до України. Серед посилок і передач заробітчан, які водій віз в Україну, знайшли таблетки лікарського засобу з вмістом бупренорфіну. 99 таблеток були заховані в банках з-під кавового напою. Орієнтовна вартість цієї партії наркотичного засобу становить близько 60 тис. гривень", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За даними правоохоронців, для встановлення кінцевого пункту призначення наркотичних засобів міліціонери відстежили і задокументували отримання посилки в місті Дрогобич Львівської області. Її отримав 52-річний місцевий житель, який, як було встановлено, і займався їх збутом.

Читайте також: СБУ вилучила 100 тисяч флаконів незаконних ліків

"Розкрито міжнародний канал постачання наркотичних засобів, через який в Україну з Італії надходили наркотичні речовини для їх подальшого збуту в Україні. Вилучені таблетки направлені на експертизу. Проводяться слідчі дії. Встановлюється вся схема каналу незаконного переміщення наркотичних засобів", - відзначив в. о. начальника Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області майор міліції Роман Мельник.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За даним фактом порушено кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Слідство триває.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 серпня, прикордонники Котовського загону виявили майже 500 літрів спирту, які зловмисники намагалися перемістити через державний кордон.