Протягом 23 серпня терористи 82 рази порушили режим тиші. 18 разів вони застосували артилерію, 40 – міномети, один раз – БМ-21 "Град".

Про це розповіли у прес-службі АТО.

"Ситуація в зоні АТО - загострилася. З 18:00 до опівночі, на Донецькому і Артемівському напрямках, почастішали випадки застосуванням ворогом зброї, калібр якої перевищує 100 мм", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Нацгвардійці затримали дезертира з Маруіполя

З 18:00 сепаратисти декілька разів зі 120-мм мінометів обстріляли українські позиції в Авдіївці, Троїцькому, Верхньоторецькому та Опитному. Близько 21 та 22 години, бойовики двічі били по опорних пунктах сил АТО у Красногорівці з артилерії калібру 152 мм, мінометів, гранатометів і стрілецького озброєння.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Під вогонь артилерії о 21:20, потрапили українські підрозділи в Авдіївці, а о 23-ій - у населеному пункті Славне. Крім того, о 22:30 терористи вели вогонь зі 122-мм артилерії по цивільних кварталах Авдіївки.

О 19:05, зі сторони Ольховатки, російсько-терористичні угрупування з "градів" накривали опорний пункт українських військових у Троїцькому на Артемівському напрямку.

З 21-ої години і до опівночі, під вогонь 122-мм артилерії потрапили селища Санжарівка, Луганське, Лозове і Троїцьке. Також 120-мм міномети бойовики застосовували по силах АТО в Новозванівці, Зайцевому, Золотому.

"На Луганщині, близько опівночі, бандформування зі 152-міліметрової артилерії били по наших позиціях у селищі Болотне. А о 21 годині по Богданівці, що в районі Маріуполя, застосовували 120-міліметровий міномет", - підсумував спікер АТО Анатолій Стельмах.