Переговори між представниками Північної та Південної Корей - поновилися та тривають в прикордонному Пханмунджомі.

Про це пише УНІАН.

"Переговори тривають", - повідомив журналістам представник адміністрації південнокорейського президента Мін Гьон Ук.

Читайте також: Переговори між КНДР і Південною Кореєю завершилися

Він не повідомив деталей процесу, додавши, що заяви преси можуть вплинути на на хід переговорів негативно.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Діалог проводять у форматі "два плюс два".

З південнокорейської сторони в них беруть участь радник президента з питань національної безпеки Кім Гван Чжин та Міністр у справах об'єднання Хон Ен Пе.

Північна Корея надіслала на переговори високопоставленного чиновника у справах Південної Кореї Кім Ян Гона та директора політичного управління Корейської народної армії Хван Бен Со.

Нагадаємо, минулого четверга в демілітаризованій зоні між двома корейськими державами стався збройний інцидент, який обидві сторони розглядають як провокацію один проти одного.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе скликала екстренне засідання Ради національної безпеки та привела війська у стан вищого ступеня бойової готовності.

Натомість, керівництво КНДР заявило про готовність атакувати південнокорейські пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами. Вперше за 11 років їх включили за розпорядженням південнокорейської влади, після того, як двоє солдатів підірвалися на міні, встановленій у демілітаризованій зоні.