Сполучені Штати наполягають на проведенні президентських виборів 2015 року у Булорусі згідно стандартів Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини

Про це ідеться у офіційній заяві представника Держдепартаменту Джона Кірбі.

"Дотримання Мінськом міжнародних демократичних стандартів сприятиме поліпшенню двосторонніх відносин. Ці кроки зміцнять білоруський суверенітет, однозначно і твердо підтримуваний Сполученими Штатами", - наголосив він.

Читайте також: Лукашенко помилував політв'язнів

За його словами, США вітають звільнення політв'язнів Миколи Статкевича, Ігоря Оліневіча, Миколи Діда, Євгенія Васьковича, Артема Прокопенко та Юрія Рубцова.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це є позитивною подією для білоруського народу і важливим кроком до нормалізації відносин зі Сполученими Штатами. Ми повторюємо наш заклик до уряду Білорусії відновити політичні права цих шести та інших колишніх політв'язнів", - повідомив представник Держдепартаменту Америки.

Рішення про помилування ув'язнених президент Білорусії Олександр Лукашенко прийняв, "виходячи з принципу гуманізму".

Нагадаємо, всі шестеро помилуваних входили в список політичних ув'язнених, визначений правозахисним центром "Весна"

У п'ятницю, 21 серпня, в СІЗО-1 російського міста Нальчик після тримісячного голодування помер перший політичний в'язень 40-річний Сергій Казієв. Казієв був засуджений до 14,5 років позбавлення волі в грудні 2014 року по так званій "Справі 58-ми". Ще один обвинувачений у цій справі, Мурат Карданов, помер від туберкульозу, не доживши до суду, в 2010 році. В даний час справа перебуває на стадії апеляції у Верховному суді РФ.