Основною метою волонтерської групи "Час Змін" був збір грошей на допомогу нужденним в медичній допомозі тваринам. Також активісти хотіли донести громадськості важливість підтримки цієї теми.

Про це пише 048.ua.

"Ярмарок ми організовуємо вперше. До цього були благодійні концерти, але на них ми збирали не більш 500 гривень. Такі заходи плануємо і далі робити влітку, по можливості", - поділилася організатор фестивалю Інна Валешковская.

"Притулки не справляються з величезною кількістю тварин, а німецький притулок, що розрахований в основному на собак, так ще й не хоче співпрацювати з волонтерами", - додала вона.

Учасники в основному займаються допомогою кішкам, так як це зробити більш реально.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"З собаками складніше - їх лікування коштує в кілька разів дорожче. Так як оплачуємо все ми, то просто не вистачає грошей. Один раз за операцію собаці ми розраховувались ще не один місяць", - розповідає Валешковская.

Також волонтери піднімають тему експлуатації тварин у цирку і вуличних фотографів з тваринами.

"Циркова життя порушує біологічні процеси звірів. Наприклад, ведмідь позбавляється зимової сплячки, яка йому необхідна. Вуличні фотографи накачують кроликів снодійним, а орлам підрізають крила. Таке варварське ставлення має бути припинено", - заявила волонтер.

Читайте також: У Запоріжжі запроваджують щотижневі ярмарки на підтримку бійців АТО

За словами Інни, не дивлячись на те, що закон про заборону таких фотозйомок був прийнятий, штраф мінімальний, а міліція не займається проблемою.

Група збирається кожну другу неділю місяця о 12.00 для поїздки в міський питомник "Ковчег" і "притулок сім'ї Галини Мартинової". Туди вони відвозять медикаменти та їжу для тварин.