Россільгоспнагляд не пустив до РФ 152 тонни м'яса з України, яке нібито не відповідало ветеринарно-санітарним вимогам.

Про це повідомляє управління відомства в Орловській та Курській областях.

Повідомляється, що вантажівки зі свининою та яловичиною українського виробництва вагою близько 152 тонн прямував через міжнародні автомобільні пункти пропуску "Крупець" і "Суджа" з Донецької та Чернівецької областей України в Московську область.

"При документарному та фізичному контролі було виявлено невідповідність зазначених партій вантажів пред'явленим ветеринарним супровідним документам. Зокрема, при огляді були виявлені нечитані відбитки клейм на четвертинах яловичини, зрізи клейм", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія не пустила до Криму українську курятину

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, у російському відомстві запевнили, що у ветеринарних супровідних документах на свинину була відсутня інформація про результати моніторингових досліджень щодо АЧС, завірених органом державного ветеринарного нагляду країни-експортера.

Продукція була повернута на територію України.

Нагадаємо, 14 серпня Россільгоспнагляд призупинив імпорт тваринницької та рослинницької продукції з п'яти країн, в тому числі і з України, доданих напередодні урядом в списку російського продовольчого ембарго.