Захист української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко очікує вироку в її справі наприкінці вересня – на початку жовтня цього року.

Про це Радіо Свобода повідомив адвокат Савченко Ілля Новіков.

"Суд у російському Донецьку почнеться не раніше, ніж наступного тижня, і це буде лише друга черга попереднього слухання. Коли відбудуться основні слухання, мені поки що точно незрозуміло. Але я думаю, що до кінця вересня – на початку жовтня ми будемо мати вирок", – сказав Новіков.

Адвокат також додав, що цього тижня, 27 серпня, Московський міський суд розглядатиме апеляцію на продовження арешту Савченко. "Арешт продовжили 10 липня, і лише тепер у Московського міськсуду дійшли руки до апеляції", – заявив адвокат.

Читайте також: Савченко радить Путіну самому піти у відставку

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, Басманний суд Москви 14-16 вересня розгляне апеляцію на рішення суду, який визнав законним те, що Савченко не відпустили на весняну сесію ПАРЄ.

21 серпня Ростовський обласний суд відмовився перенести розгляд справи Савченко у Москву. Процес і далі розглядатимуть у Донецьку Ростовської області Росії.

Клопотання про зміну підсудності справи подавали захисники Савченко.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко у Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.