Юні тернопільські художники відтворили у полотнах кращі пейзажі Тернополя.

Про це пише місцеве видання "Сорока".

До 1934 р. місто називали Тарнополь — на честь його засновника гетьмана Яна Тарновського.

У староруські часи на місці сучасного Тернополя знаходилося укріплене поселення Сопільче (або Топільче), яке знищила орда Хана Батия в 1241 р.

Читайте також: Одеська майстриня створює зі скла будиночки для ангелів (фото)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наразі, Тернопіль - безумовно одне із найкрасивіших міст України. Місцеві мешканці радять подивитись тут наступні мальовничі місця та пам'ятки.

1. Тернопільське озеро

Тернопільське озеро або Тернопільський став - велика штучна водойма в Тернополі, створена на місці боліт на річці Серет.

2. Тернопільський замок

Його заклав в 1540 р. Ян Тарновський для оборони польських кордонів від татар. Замок майже повністю розібрали турки після захоплення міста в 1672 р. На початку XIX ст. граф Корітовський побудував на його місці палац.

3. Острів закоханих

Він розташований серед Тернопільського ставу. Дістатись до нього можна спеціальним містком, або на човні.

4. Воздвиженська церква

Воздвиженська (Надставна) церква – найдревніший храм Тернополя. Побудован гетьманом Яном Тарновським, на місці староруського храму часів короля Данила Галицького.

5. Музей політв'язнів

Створений в 1996 році за ініціативою членів місцевих відділень Суспільства "Меморіал" і Союзу політв'язнів і репресованих України.

6. Парк національного відродження

Площа парку "Національного відродження" — 54 га. Закладений у 1978 р., створений методом народної будови, і багато тернополян середнього покоління причетні до цієї справи. Головним символом парку є пам'ятник льотчикам — літак, що височіє на постаменті.