Оператори приступили до блокування російськомовного сайту інтернет-енциклопедії "Вікіпедія", повідомляє канал "112".

У Москві у деяких користувачів провайдер відключив доступ до інтернет-енциклопедії, користувачі з інших регіонів Росії також відзначають неможливість доступу до сайту. Зараз доступна мобільна версія "Вікіпедії".

Нагадаємо, адміністрація російськомовної Вікіпедії перенесла статтю "Чарас" на нову URL-адресу та скоригувала її назву, перейменувавши її в "Чарас (наркотична речовина)".

Виконавчий директор "Вікімедії.ру" Станіслав Козловський сказав, що адміністрація не видалятиме матеріал, оскільки всю інформацію взяли з сайту ООН.

Читайте також: Міністр Квіт закликав розвивати українську Вікіпедію

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Роскомнадзор заявив, що прагне залагодити конфлікт без блокування ресурсу і поскаржився на відсутність розуміння з боку адміністрації сайту.

Вимога заблокувати доступ до сторінки може обернутися для Вікіпедії блокуванням всього ресурсу: протокол HTTPS, на якому працює Вікіпедія, унеможливлює обмеження доступу лише до однієї сторінки, доступ обмежується до всього ресурсу.