КНДР і Південна Корея опублікували спільну заяву, поставивши крапку у недавньому конфлікті двох країн, який міг перерости у повноцінну війну.

У спільній заяві двох країн наголошується, що конфлікт повністю вичерпано, також сторони домовилися продовжити переговори з ряду питань, щоб покращувати двостороннє співробітництво.

Представники країн також підтвердили, що Південна Корея погодилася прибрати гучномовці з пропагандою, які викликали невдоволення в КНДР.

У свою чергу, Північна Корея вибачилася за обстріл територій Південної Кореї, - передає Reuters.

"Це має важливе значення - що Північна Корея вибачилася за мінну провокацію і пообіцяла зробити кроки, щоб запобігти повторенню подібних подій і послабити напруження", - заявив радник з національної безпеки президента Південної Кореї Кім Кван Джин.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: Генерали Китаю схудли на п'ять кілограмів через репетиції параду

Раніше в понеділок президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила, що пропагандистське мовлення проти північнокорейської влади продовжиться, якщо Пхеньян не вибачиться за міни, встановлені в демілітаризованій зоні, і артобстріли.

Нагадаємо, що ситуація на кордоні загострилася після спроби північнокорейських військових знищити ракетою гучномовці, через які Південна Корея транслює критичні висловлювання на адресу режиму Пхеньяну.