25 серпня біля контрольно-пропускного пункту Зайцеве на Артемівському напрямку запрацює перший логістичний центр для жителів непідконтрольних територій.

Про це пише Корреспондент.

"Люди вже назвали його донецьким "дьюті фрі". На місцевому ринку можна буде придбати продукти, побутову хімію, медикаменти. Заборонено торгувати лише спиртним та цигарками", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики обстріляли околиці Маріуполя, є жертви

Сплачувати за все можна буде лише гривнями. Ощадбанк планує встановити свої обмінники та встановити курс такий же, як і на мирній території, оскільки гривень тут наразі бракує.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Ціни на товари обіцяють адекватні, в 2-3 рази дешевші, ніж у Донецьку", - розповіла спікер Донецької ОВЦА Ольга Лень.

Згідно інформації, до логістичного центру можна буде привезти не більше п'яти тисяч гривень готівкою та купити не більш 50 кг товару на одну особу.

Логістичний центр дозволить збільшити пропускну спроможність в 2-3 рази. Для цього спеціально розширили дорогу та побудовали з'їздні "кишені". З кожного боку встановили по три кабінки пропускного контролю.

КПВВ обладнаний усіма зручностями, а також обнесений залізобетонними плитами, на яких розвішані банери з написами "Україна любить тебе!", "Україна тебе чекає!".