Молдавський уряд створює робочу групу, яка вивчить законність угоди щодо здачі в концесію російській компанії "Avia Invest" Кишинівського міжнародного аеропорту.

Про це пише Корреспондент.

"На оперативному засіданні уряду, на підставі поданих Національним центром щодо боротьби з корупцією динних, прийняли рішення про створення робочої групи. Вона вивчить законність здачі в концесію аеропорту, реалізацію договору про оренду, а також наслідки від розірвання контракту з російською фірмою", - сказав прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелец.

Читайте також: Молдова готується стати членом НАТО

Згідно інформації, розслідування антикорупційного відділу свідчить, що "отриманий аеропортом прибуток використовують не за призначенням, а частина коштів спрямовується не на інвестиції в інфраструктуру аеропорту, а на спонсорство одного з футбольних клубів Молдови".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Його власник - мер молдавського міста Оргеєв Ілан Шор. Його підозрюють у розкраданні понад мільярда доларів із молдавської банківської системи.

Нагадаємо, у 2013 році Кишинівський аеропорт здали в концесію терміном на 49 років російській компанії "Avia Invest". Пізніше більшість політичних лідерів Молдови стали вимагати повернути аеропорт у власність держави.