У Луцьку стартував спільний з ЄС проект по урбаністичним стратегіям COMUS.

Про це розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлєв.

За словами чиновника, цей проект не має жодних інфраструктурних заходів, але він дає можливість розробити та напрацювати стратегію розвитку старої частини Луцька.

В рамках проекту передбачено кілька обмінних візитів і залучення експертів, які допоможуть місту зробити проектно-кошторисну документацію реконструкції старої частини Луцька.

"Це в майбутньому дозволить нам брати участь в інших інфраструктурних проектах, щоб мати можливість залучити кошти на ремонт пам'ятників архітектури в місті", - сказав Яковлєв.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Анонімне використання Інтернету визнали правом людини

Нагадаємо, COMUS є спільною програмою Європейського союзу та Ради Європи в рамках Програми з культури Східного партнерства ЄС. Ця діяльність ведеться з першого січня 2015 року та триватиме до 30 червня 2017 року у партнерстві з Організацією міст Всесвітньої спадщини у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні.

COMUS проводиться для вивчення і тестування моделей міського планування, які є відповіддю на практичні проблеми в малих і середніх історичних містах.