30 серпня кияни відсвяткують у столиці День Донецька на підтримку біженців з міст, де точиться війна з російським окупантом.

За півтора року, поки на Донбасі наші воїни відстоюють територіальну цілісність країни, на мирну територію України виїхали мільйони дончан. Вихідці з Донбасу хочуть показати свою підтримку тим, хто залишився на окупованій землі, та сказати, що Донбас це Україна.

"Кожного літа, починаючи з 1935-го року, в останню неділю серпня в Донецьку відзначався День Щахтаря, і він же - День Донецька. Війна все змінила. Минулого року 145-та річниця заснування Донецька взагалі не відзначалася", - повідомив "Знай" один з організаторів свята Олександр Місюра.

Свято будуть влаштовувати власними силами. Організатори, серед яких також виходець з Донецька політолог Павло Жовніренко та журналіст Тетяна Заровна, запрошують усіх долучитися до свята. "Запрошуємо небайдужих до долі Донбасу і України зробити свій посильний внесок в організацію заходу, - написали на офіційній сторінці події в Facebook. - Запрошуємо українських митців виступити для вимушених переселенців і сказати їм слова підтримки".

Читайте також: У Луцьку розпочався спільний з ЄС проект з облаштування міста

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Захід відбудеться 30 серпня з 17.00 до 21.00 на Хрещатику біля Київради (місце проведення може бути змінено, слідкуйте за повідомленнями).