Донецький художник Сергій Захаров представить документальний графічний роман про свій досвід перебування в полоні у терористів "ДНР".

Про це передає Cultprostir.ua.

Художник майже півтора місяці просидів у підвалі "МГБ ДНР" за поширення в Донецьку малюнків-шаржів на лідерів так званої "ДНР". Він потрапив у полон в серпні 2014 року, де його били, катували, інсценували розстріли.

Читайте також: Московський коментатор в прямому ефірі "потролив" "ДНР" (відео)

"Ідея полягає в тому, що, крім моєї історії, там будуть історії інших людей, які побували в полоні. Історії тих, з ким я встиг познайомитися і ще познайомлюся за час підготовки книги. Малюнки будуть розбавлені розповідями людей, які зустрілися мені там (в тому числі і ополченцями) - іноді страшними, а іноді і комічними", - зазначив художник.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зараз Захаров працює над картинками, викладаючи деякі з них на своїй сторінці в Facebook. Художник шукає видавця для майбутньої книги, формат якої ще не вибрано. Це буде або нарізка коміксів, або альбомні зображення з пояснювальним текстом.