Влада Болгарії направила бронетехніку на кордон з Македонією на підтримку поліції, яка намагається запобігти проникненню в країну біженців та нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити на територію ЄС, повідомляє "Новое время".

"На даному етапі ми збираємося лише превентивно посилити контроль на державному кордоні, який здійснюють поліцейські сили", - заявив представник військового відомства Микола Караіванов. Також він запевнив, що ризик проникнення нелегальних мігрантів до Болгарії невисокий. За його словами, Софія строго дотримується процедури їх реєстрації, тому мігрантам складніше пересуватися далі на захід по болгарській землі, ніж по території Греції, Сербії та Македонії.

Читайте також: Молдова готується стати членом НАТО

З початку цього року в Болгарію в'їхали 15 тисяч нелегальних мігрантів, у тому числі з Сирії. Відповідно до стандартної процедури, їх піддають арешту і відправляють на кілька місяців у табори, де вони чекають розгляду свого запиту про визнання їх біженцями. Якщо такий статус їм надається, мігранти можуть на законних підставах приїхати в багаті країни Західної Європи, але не можуть осісти там назавжди, чого прагне більшість з них.

Наразі, біженці з Африки, Азії та країн Близького Сходу проникають в ЄС двома основними маршрутами - через Італію або через Грецію і Балкани.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тільки за минулі вихідні близько 7000 мігрантів перетнули кордон між Македонією і Сербією. Ще кілька сотень прибули до Македонії з Греції. Велика частина мігрантів - біженці з Сирії.

Нагадаємо, що з минулого тижня на грецько-македонському кордоні сталося кілька сутичок між поліцією і нелегалами. У деяких випадках застосовувалися шумові гранати і сльозогінний газ.