Міністерство закордонних справ України вважає рішення російського суду у справі українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка протиправним і антигуманним, а сам суд - "політичним замовленням влади Кремля".

"Неправомірне судове рішення, яке базується на сфабрикованих матеріалах слідства, отриманих, у тому числі, внаслідок застосування до українських громадян психологічного тиску та фізичних тортур, стало остаточним підтвердженням політичної заангажованості судової системи РФ", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою українського міністерства.

У МЗС також наголосили, що Сенцов та Кольченко є громадянами України, і їхнє утримання на території РФ є незаконним.

Українські дипломати назвали Сенцова і Кольченка "політичними заручниками і невинними жертвами агресії Російської Федерації проти України".

Читайте також: Сенцова засудили до 20 років в колонії строгого режиму

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У вівторок окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, визнавши його винним у "організації терористичного угрупування".

Українського активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років.

Обидва кримських активісти категорично відкидають висунуті їм звинувачення і вважають, що їх судять за участь у Майдані та активну позицію із захисту української державності в Криму.