На громадських слуханнях місту Артемівську вирішили повернути історичну назву – Бахмут.

Про це повідомляє Артемівська міська рада на своєму сайті.

З 17 до 21 серпня в Артемівську Донецької області проходили громадські слухання щодо перейменування міста та його вулиць. Назву мінятимуть там, де міститься символіка комуністичного режиму. У слуханнях взяли участь мешканці мікрорайонів, представники Артемівської міської ради, громадських організацій та ЗМІ.

Присутніх на зборах ознайомили з вимогами закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та про заборону пропаганди їхньої символіки". Також їм розповіли історію виникнення назв міста, вулиць. Присутнім наводили приклади інших міст, які вже змінили назву.

На зборах озвучили пропозиції щодо нових назв міста та вулиць. В результаті, згідно з результатами обговорення, вирішили підтримати пропозицію про повернення місту історичної назви.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Бульвар Пушкіна в Івано-Франківську перейменували на Північний

Нагадаємо, Арте́мівськ розташовується на річці Бахмутка. Він є містом обласного значення Донецької області та адміністративним центром Артемівського району.

До 1924 року місто мало назву Ба́хмут. Того ж року його перейменували на честь російського революціонера, партійного й державного діяча Федора Сергєєва. Він, більш відомий як Артем, заснував Донецько-Криворізьку радянську республіку.

Впродовж періоду 1920-1930-х років також вживалася назва Артемівське.