Реалізація проекту з будівництва прямої гілки метро на Троєщину коштуватиме 1,3 млрд доларів.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми ведемо переговори з урядом декількох країн про виділення грошей на розвиток метрополітену в Києві. Але домовленість повинна бути такою, що в разі залучення коштів ми зобов'язані запустити в роботу реальну ділянку, а не почати проект і знову заморозити", - сказав чиновник.

За його словами, для будівництва моста без автодороги потрібно 140 млн доларів, для запуску гілки метро від Райдужного масиву до станції "Тараса Шевченка" і потім до залізничного вокзалу - близько 200 млн доларів.

Читайте також: У Києві реорганізували транспортну міліцію

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ніконов додав, що загальна вартість проекту становить 1,3 млрд доларів, і Київ хоче отримати ці гроші на 25-30 років під гарантії уряду.

За його словами, "одна з країн вже зробила техніко-економічне обґрунтування і вклала в це гроші", що говорить "про реальну зацікавленість в реалізації цього проекту".