Сьогодні після вироку українському режисерові Олегу Сенцову і Олександру Кольченка група активістів нанесла основні пункти їх справи на тротуар вулиці Повстання в Петербурзі.

Про це повідомляє група Gandhi на своїй сторінці в Facebook.

"У травні 2014 Олександра Кольченка та Олега Сенцова затримала ФСБ. Обидва були громадянами України, але сьогодні їх судять в Ростові за законами Російської Федерації. Правосуддя стало вважати їх російськими громадянами, коли вони перебували в ув'язненні і не могли вплинути на це", - йдеться в повідомленні.

Активісти вимагають звільнення ув'язнених. Вони просять усіх небайдужих підтримати їх ініціативу.

На тротуарі тепер можна побачити всі факти у справі Сенцова і Кольченка з моменту їх активності на Майдані в Києві.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: Сенцова засудили до 20 років в колонії суворого режиму

Нагадаємо, що сьогодні військовий суд в Ростові-на-Дону визнав українського режисера Олега Сенцова винним у створенні терористичного співтовариства і управлінні ним.

За статтею про створення терористичного співтовариства він засуджений до 15 років позбавлення волі, за участь у двох терактах - до 10 і 11 років. У відповідь на вирок ув'язнені заспівали гімн України.

Сьогодні з акцією протесту проти такого вироку мітингували біля будівлі посольства Росії в Києві. Активісти тримали в руках плакати із зображенням українців, ув'язнених у Росії.

Обурення вироком Сенцову і Кольченку вже висловили президент України Петро Порошенко, голова МЗС Павло Клімкін, посол США Джеффрі Пайєтт .