Геофізики з США і Нової Зеландії виявили в підземних водоймах новозеландського острова Північний великі запаси золота і срібла.

Вчені опублікували результати своїх досліджень у журналі Geothermics.

Всього на острові Північний геофізики виявили шість великих родовищ дорогоцінних металів. Вони розташовуються в районі вулканічної зони Таупо.

Золота, за оцінками геофізиків, в родовищах міститься більше 20 тисяч частин на мільярд, а срібла - більше двох тисяч.

У разі організації копалень дорогоцінних металів можна отримувати до трьох мільярдів доларів на рік від видобутку золота. Срібло буде приносити 3,5 мільярда доларів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Геофізики підкреслюють, що особливо рентабельною може бути видобуток металів на двох ділянках в Ротокава і Мока. Вони будуть приносити від 680 до 7,5 тисячі кілограмів срібла на рік.

Читайте також: Найбагатший китайський бізнесмен за добу втратив $ 3,6 млрд

Для розробки перспективних родовищ, на думку геофізиків, необхідна розробка технології безпечного вилучення корисних копалин. Родовища знайшли в районі вулканічної зони Таупо. Там розташовується однойменне кратерне озеро.

Воно є одним з найбільших прісноводних озер регіону, а також популярним місцем відпочинку самих новозеландців і туристів.