Геофізики з США і Нової Зеландії виявили в підземних водоймах новозеландського острова Північний великі запаси золота і срібла.

Вчені опублікували результати своїх досліджень у журналі Geothermics.

Всього на острові Північний геофізики виявили шість великих родовищ дорогоцінних металів. Вони розташовуються в районі вулканічної зони Таупо.

Золота, за оцінками геофізиків, в родовищах міститься більше 20 тисяч частин на мільярд, а срібла - більше двох тисяч.

У разі організації копалень дорогоцінних металів можна отримувати до трьох мільярдів доларів на рік від видобутку золота. Срібло буде приносити 3,5 мільярда доларів.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Геофізики підкреслюють, що особливо рентабельною може бути видобуток металів на двох ділянках в Ротокава і Мока. Вони будуть приносити від 680 до 7,5 тисячі кілограмів срібла на рік.

Читайте також: Найбагатший китайський бізнесмен за добу втратив $ 3,6 млрд

Для розробки перспективних родовищ, на думку геофізиків, необхідна розробка технології безпечного вилучення корисних копалин. Родовища знайшли в районі вулканічної зони Таупо. Там розташовується однойменне кратерне озеро.

Воно є одним з найбільших прісноводних озер регіону, а також популярним місцем відпочинку самих новозеландців і туристів.