Відомий британський режисер Майк Лі назвав трагедією вирок українському колезі Олегу Сенцову.

"Обурливе поводження з нашим колегою кінорежисером Олегом Сенцовим з боку російської влади - трагедія і ганьба. Його несправедливо і жорстоко засудили, і він повинен бути негайно звільнений", - заявив Лі.

Раніше відомі російські режисери та діячі культури засудили вирок Сенцову і активісту Олександру Кольченку. Зокрема, Олексій Герман-молодший назвав подію величезною людською трагедією:

"Мені дуже шкода, що це відбувається з талановитою людиною Сенцовим, який, по суті, став жертвою обставин. Він потрапив у жорна жахливого часу, який зараз є".

Російський режисер Андрій Звягінцев, відомий за своїм фільму "Левіафан", також виступив на підтримку свого українського колеги Олега Сенцова.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Читайте також: Якщо апеляцію у справі Сенцова відхилять, підемо в ЄСПЛ - адвокат

25 серпня військовий суд в російському місті Ростов-на-Дону засудив кінорежисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму, а еколога і антифашистського активіста Олександра Кольченка до 10 років за звинуваченням у "тероризмі", які вони заперечують і називають політично мотивованими.

Правозахисні організації вважають Олега Сенцова та Олександра Кольченка політв'язнями, влада України вимагає їх негайного звільнення.