Протокол щодо формування міжарабських сил швидкого реагування буде підписаний у четвер, 27 серпня.

Про це передає "Аль-Ахрам".

Прийняття цього документа має відбутися на спеціальній сесії глав МЗС і оборони Ліги арабських держав у штаб-квартирі регіонального співтовариства в Каїрі.

Домовленість про створення об'єднанних арабських збройних сил була досягнута на 26-му саміті Ліги, що пройшов в кінці березня в єгипетському Шарм-еш-Шейху.

Головним завданням є "швидке військове втручання" при необхідності, а також реагування на виникаючі загрози безпеки і стабільності будь-якої країни арабського світу і його національного суверенітету. Зокрема "прямі загрози для арабської національної безпеки, у тому числі пов'язані з тероризмом".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Жінкам Саудівської Аравії уперше дозволили голосувати на виборах

Варто нагадати, що Ліга арабських держав - це одна з регіональних організацій арабських держав Південно-Західної Азії, Північної та Північно-Східної Африки. Була створена в Каїрі 22 березня 1945 Єгиптом, Сирією, Іраком, Ліваном, Трансйорданією, Саудівською Аравією. Ємен приєднався п'ятого травня 1945. Зараз налічує 22 держави.