Документи на угорське громадянство подало вже понад 124 тисячі українців.

Про це повідомляє низка угорських ЗМІ з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Угорщини, передає портал Мукачево.net.

Зазначається, що, за даними джерел, більше половини охочих намагаються отримати угорські паспорти шахрайським шляхом.

Через це у Будапешті почали ретельно перевіряти надані документи з метою позбавляти громадянства. Один із шляхів виявлення шахраїв передбачає перевірку на українсько-угорському кордоні знання угорської мови громадянами з угорським паспортом.

Якщо власник угорського паспорта не може надати відповіді угорською, на нього складають акт, що може спричинити відкликання громадянства.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначається, що українці з угорськими паспортами, отриманими обманним шляхом, намагаються перетинати кордон зі Словаччиною, аби уникнути мовних перевірок.

Читайте також: За півроку близько тисячі росіян стали громадянами України

Також повідомляється, що документи можуть визнати недійсними через суттєві розбіжності у фотографіях - зафіксовані випадки, коли тести на знання мови проходила зовсім інша людина, ніж та, що надає документи. Українці у свою чергу потім змінювали своє ім'я та навіть прізвище на угорське, аби знизити ризик бути пійманими на підробці.

Раніше повідомлялося, що 128 жителів Закарпаття підозрюються у незаконному отриманні громадянства Угорщини.