25-річного жителя Душанбе Аміра Ісаєва засудили до штрафу в 4 тисячі сомоні, що складає близько 633 долари. Причиною стало те, що він пригощав друзів тортом у кафе в день свого народження.

Про це пише Lenta.ru.

"Кримінальну справу проти безробітного Ісаєва порушила прокуратура на підставі фотографій, які він виклав на своїй сторінці в Facebook. На них зображені він з друзями та торт", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Маршрутка з жінками та дітьми впала з гори у річку в Таджикістані

Суд вважає, що хлопець порушив восьму статтю закону республіки "Про впорядкування урочистостей", в якій написано, що "День народження відзначається добровільно тільки в сімейному колі".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ісаєв стверджує, що нічого не святкував.

"Не було подарунків, не було тостів, навіть на торті, який я приніс, не було ні свічок, ні написів. На 13 осіб рахунок склав 540 сомоні", - повідомив він на суді, зазначивши, що кожен сам платив за своє замовлення.

Свідки підтвердили достовірність розповіді Ісаєва, однак суд не послухав їх доводи. Іменинник сподівається на апеляцію

Довідка. Такий закон у Таджикистані прийняли у 2007 році за ініціативою президента Емомалі Рахмона. Він жорстко лімітує кількість гостей, страв і автомобілів на різних заходах, оскільки раніше громадяни республіки брали кредити або великі суми в борг на пишні урочистості, а потім роками їх виплачували.