У Полтаві завершилися фінальні змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура". У заході взяли участь шкільні команди старшокласників з усіх областей України, а це — понад 200 дітей. Пише Uagolos.

Читайте також: У Броварах влаштують BabyBoomFest

Найбільшу допомогу надали військові 179-го об'єднаного навчально-тренувального центру військ зв'язку ЗСУ.

Протягом двох днів команди проживали, харчувалися та змагалися у польовому таборі навчального центру.

"Побутові умови для учасників змагань були максимально наближені до польових, школярі ночували в палатках, харчувалися з польової кухні та несли нічну варту" - зазначив начальник центру полковник Ігор Міцюк.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами офіцера, військові заздалегідь обладнали навчальні місця для занять і конкурсів. Вони підготували для дітей не тільки місця для змагань та випробувань за програмою збору, а й свій своєрідний "подарунок". Школярі з цікавістю знайомилися зі зразками стрілецької зброї, сучасними засобами зв'язку та захисту на полі бою, слухали курс з тактичної медицини, збирали та розбирали зброю, а також виконали вправу навчальних стрільб бойовими набоями з автомата Калашникова.