На пішохідному мосту на Труханів острів у Києві переселенці з Донбасу зібралися на запуск мільйона мильних бульбашок.

Захід приурочили до Дня Незалежності.

Протягом п'яти довоєнних років традиція запуску в небо мильних бульбашок зберігалася в Донецьку, коли сотні донеччан збиралися на флешмоб "Мильна казка" на пішохідному мосту в парку ім. Щербакова, розповіли виданню vgolos в правозахисній організації "Донбас SOS".

"Тільки у нас ця акція проходила на День захисту дітей 1 червня. Останній раз проводили її за рік до війни. Тоді весь міст, що не менше, ніж цей міст у Києві, був заповнений людьми ", - розповіла переселенка Катерина Жемчужникова.

Читайте також: Діти-переселенці створили на Майдані "Омріяну Україну" (фото)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Акція в Києві зібрала не так багато людей, як це бувало в Донецьку. Частково це через те, що багато переселенці ще не соціалізувалися і досі уникають великих скупчень людей.

"Хоча акція, в першу чергу, організована саме для переселенців, точніше для їхніх дітей, які відчувають депресивні настрої батьків. Це спроба відвернути хоча б на час від важких думок. Тому ми хочемо дітей з батьками витягнути на вулиці і хоч якось розважити. А бульбашка - це символ гарного настрою, символ дитинства, а також нагадування про Донецьк ", - розповів координатор" Донбас SOS "Олександр Горбатко.