Громада села Колосова сьогодні перекрила дорогу міжнародного значення Ковель-Чернівці.

Як повідомляє nday.te, вони протестують проти того, що їх не пускають у церкву. Вони вирішили дві години молитись посеред дороги.

Місцеві жителів захотіли перейти з Московського патріархату під юрисдикцію Київського через антиукраїнську позицію батюшки.

"Хіба ми після того можемо йти і молитися? Одна жіночка, чій син поїхав в АТО, попросила священика, щоб відправив за здоров'я. Він відмовив, і вона пішла в сусіднє село, де українська церква", - розказала учасниця акції Надія Червінська.

Селяни розповіли, що батюшка відмовився відспівувати загиблих Небесної сотні. На знак протесту вони почали реєструвати громаду Київського патріархату ще у квітні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Водії машин нервували через величезні затори та неможливість проїхати. На місце події приїхали місцеві чиновники та наголосили на тому, що селяни повинні звільнити проїжджу частину, але вони відмовились.

Тоді приїхав заступник директора департаменту культури, релігій та національностей Тернопільської ОДА Ігор Кульчицький.

Читайте також: В Одеській області протестували проти вантажівок на дорозі (фото)

Він заявив, що місцева влада не проти того, аби люди молилися в церкві, але їм не вистачає паперових доказів, що люди міняють конфесійну приналежність, зокрема, висновку від органу місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що за останні півтора року тільки в Кременецькому районі понад десять громад частково або повністю перейшли до Київського патріархату.