Зловмисник, який обстріляв авто першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун є капітаном міліції і співробітником "Титану". Про це сказав начальник ГУ МВС в Києві Олександр Терещук, пише УНН.

"Злочинцем виявився чоловік, якому 39 років, уродженець Донецької області. Він є співробітником міліції, є таке управління Державної служби охорони - підрозділ "Титан", - повідомив він.

В міліції встановили, що працівник ДСО в момент стрілянини сидів на балконі 4-го поверху квартири на пр. Перемоги. Його балкони якраз виходили на будівлі міністерств. Житло належить дружині "титанівця". Він зареєстрований в інший квартирі, теж в Києві. Зараз там йдуть обшуки.

"При затриманні він чинив опір, довелося застосувати силу. Зізнався, що стріляв він. Але чому це зробив - не каже. Це з'ясовують в управлінні внутрішньої безпеки. В його крові виявили дозу алкоголю, яка дорівнює пляшці горілки. Також, чому він був не на роботі у Донецькій області – теж виясняємо", - уточнив генерал.

Терещук зауважив, що злочин кваліфікували як хуліганство.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Була стрілянина п'яної людини - хуліганство, тут чисті мотиви, іншого не скажеш", - зауважив він.

Читайте також: Міносвіти за сепаратизм позбавило наукових звань 12 людей

Він додав, що злочинець також відкривав вогонь у бік будівель Міносвіти і Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 25 серпня ввечері на проспекті Перемоги у Шевченківському районі Києва в машину першого заступника Міністра освіти Інни Совсун стріляли з карабіна "Таурус".

Правоохоронці затримали зловмисника. У його квартирі вилучили зброю та боєприпаси.

Терещук також наголошував, що у затриманого є документи на зброю.