Президент Фінляндії Саулі Нііністо повідомив, що його країна не в змозі допомагати іншим країнам обороняти свої кордони. Із такою заявою він виступив у зв'язку із контактами урядів Естонії та Німеччини стосовно оборони на російському кордоні.

Фінський президент зазначив, що його країна має найдовший спільний кордон з РФ серед країн, які не є членами НАТО. На його думку, для країни з населенням п'ять млн самостійний захист є складним завданням.

"Час від часу ми чуємо, що Фінляндія могла б частково взяти на себе відповідальність за оборону балтійських країн. Фінляндія не в стані давати іншим гарантії безпеки, коли ми самі їх навіть не маємо", - повідомив Саулі Нііністо.

Зараз представники НАТО активно контактують із військовими Фінляндії через агресію зі сторони Росії на території України. Однак опитування, яке провели у Фінляндії, показало, що більшість мешканців країни все ж проти вступу до НАТО.

Читайте також: Естонія відгородиться від Росії стокілометровою стіною

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Країни Балтії проводять спільні з ЄС та НАТО заходи для посилення оборони біля кордонів РФ.