Нове родовище з великими запасами нафти було виявлено на території Білорусі, пише Апостороф.

Про це сьогодні на прес-конференції в Мінську повідомив міністр природних ресурсів і охорони навколишнього середовища країни Андрій Ковхуто.

"Зовсім нещодавно відкрито нове родовище нафти, яке має значні запаси. Наразі вони підраховуються. Це родовище буде оперативно передано добувній організації "Белоруснефть", - сказав він.

Читайте також: Лукашенко хоче потіснити Україну в транзиті російського газу

Йдеться, зокрема, про Шатилковське родовище, розташоване в Прип'ятському прогині на території Гомельської області.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Усього, за словами міністра, в країні щорічно видобувається близько 1,6 млн т нафти. Він також підкреслив, що наразі сконцентровано всі зусилля в цьому напрямку, проводиться спільна робота з "Белоруснефтью", планується залучення інших компаній, в тому числі світових.

Ковхуто нагадав, що в республіці згідно з дорученням президента Олександра Лукашенка було активізовано роботу з розвідки і видобутку мінеральної сировини. Наразі на регіональних рівнях вирішуються питання доцільності видобутку сировини на родовищах, які не були розроблені.