Під час зустрічі у Брюсселі представники Сербії та Косова досягли домовленостей, які можуть нормалізувати відносини між країнами. Про це повідомила незалежний спостерігач від ЄС Федеріка Могеріні.

На думку політика, ці переговори можуть стати ключовими у подальших відносинах між Белградом та Приштіною. На зустрічі були присутні сербський прем'єр Александар Вучіч та голова уряду Косова Іса Мустафа.

Урядовці вирішили проблеми енергетики, телекомунікації, домовились створити спільноту сербських муніципалітетів та обговорили питання вільного пересування. Результати цих переговорів оприлюднили на сайті Євросоюзу.

"Європейський союз буде продовжувати працювати над подальшими кроками цього діалогу найближчими місяцями ", - повідомила Могеріні.

Читайте також: Фінляндія не допоможе країнам Прибалтики у разі військового конфлікту

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Косово заявило про незалежність від Сербії у 2008 році в односторонньому порядку. Сербські уряд та громадськість досі не визнають законність цього рішення. Більшість країн світу признали Косово незалежною державою. Україна підтримує сторону Сербії та вважає цю територію сербською.