Населення Росії до 2050 року скоротиться удвічі через рівень смертності, пов'язаний з алкоголізмом і суїцидами. Пише сьогодні The Times, посилаючись на слова голови Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрія Крупнова. Рівень народжуваності в країні також зменшиться.

Читайте також: Велопробіги у Росії прирівняють до демонстрацій

На думку Крупнова, до 2050 року населення Росії скоротиться з 143,5 мільйона до 80 мільйонів чоловік через, у тому числі, низький рівень доходів у регіонах, які знаходяться недалеко від Москви. Негативний прогноз також з'являється разом з поширеним песимізмом з приводу майбутнього і через те, що молоді пари низького рівня достатку не бажають створювати сім'ї.

Times пише, що в 2015 році рівень смертності в Росії виріс на 5,2% в порівнянні з 2014 роком. Показники зросли через зростання смертності людей від 30 до 45 років. У матеріалі наводиться доповідь ОБСЄ, в якої говориться, що смерть приблизно третини чоловіків пов'язана з алкоголем.

Як йдеться у статті, середня тривалості життя в Росії становить 63 роки - це менше на рік рівня тривалості життя в Руанді. У Росії в середньому жінки живуть на 12 років довше, така різниця спостерігається лише в Білорусі та Сирії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також в Росії відзначається найвищий в Європі рівень самогубств серед підлітків. У країні з'явилася рецесія, пов'язана з падінням цін на нафту і західними санкціями. 23 млн росіян живуть за межею бідності; за рік ця цифра зросла на 3 млн.