Популярна соціальна мережа Facebook у Росії може закритися уже 1 вересня.

На такий крок не готова піти американська компанія, оскільки не згодна з політикою країни і не хоче розміщувати дані російських користувачів на серверах у РФ. Про це повідомляє "Відомості".

Директор з суспільної політиці Facebook у Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії Томас Міруп заявив, що в компанії не мають наміру виконувати оновлений закон "Про персональні дані", який набирає чинності 1 вересня. Про це він сказав на зустрічі з керівником Роскомнагляду.

Так, американській компанії висловили вимогу, щоб всім, хто працює на території Росії з персональними даними їх громадян, потрібно обробляти і зберігати ці дані в Росії.

Але в Facebook вважають економічно невигідно працювати в такому режимі. Також там говорять, що неможливо виділити дані лише російських користувачів, оскільки це не дозволяють зробити особливості зберігання інформації на серверах.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Google-перекладач пересмикнув поняття "Революція гідності" (фото)

Якщо ж Facebook так і не погодиться розміщувати свої сервера в Росії, тобто виконати закон, який Роскомнагляд внесе Facebook обмежить доступ до ресурсу.