Компанія ДТЕК, яка належить Ринату Ахметову, шантажує владу України тим, що поверне віялові відключення.

Як сказала на брифінгу народний депутат, секретар профільного комітету ВР Вікторія Войціцька, метою шантажу є підвищення ціни продажу вугілля для вітчизняних теплоелектростанцій, передає УНІАН.

"Зараз у нас йде боротьба держави з одним з основних олігархів, який тримає галузь і фактично шантажує, у тому числі і уряд, щодо суттєвого збільшення ціни на вугілля, аргументуючи, що є порівняльна ціна на вугілля, який ми імпортуємо", - сказала нардеп .

Вона додала, що уряд робить все, щоб "не піти на відкритий шантаж з боку компанії ДТЕК, яка погрожує, в тому числі, повтором віялових відключень".

Читайте також: Міненерго назвало головних боржників за газ і електрику

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, з початку 2015 року ДТЕК знаходиться в конфронтації з міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишином, який не раз заявляв про можливий зрив опалювального сезону через монопольне становище компанії Ахметова.

Вартість вугілля для ТЕС в Україні зараз становить 1,1 тис. гривень за тонну без ПДВ. Підвищення ціни вугілля веде за собою зростання тарифу на відпуск електроенергії в мережу теплоелектростанціями. Зараз він становить трохи більш 80 копійок за кВт / год, в той час як ДТЕК наполягає на 1,2 грн за кВт / год.