В цьому році в Україні побудують нову дорогу сполученням Львів - Івано-Франківськ. Її протяжність складатиме 135 км.

Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеного засідання уряду за участі голів обласних державних адміністрацій, передає "5 канал".

"Загальний обсяг – 4 млрд. в цьому році ми дали на дороги. У цьому році ми побудуємо одну дорогу. Це Львів-Івано-Франківськ загальною протяжністю 135 км", - зазначив він.

Наразі, за його словами, вже побудували 40 км дороги.

"Завдяки тому тендеру, який був проведений - скажу вам таку парадоксальну історію, якщо раніше 1 км дороги коштував на тендері $1 млн, що сьогодні складає 25 млн грн, а тоді це складало 5 млн грн, то зараз це також складає 5 млн грн., а не $1 млн", - наголосив Яценюк.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Він додав, що завдяки тендеру вартість проекту дороги Львів - Івано-Франківськ зменшилась з 700 тисяч на 510 тисяч гривень.

Читайте також: "Замість дорожньої реформи чиновники вводять новий податок" - експерт

Яценюк повідомив, що на дорогу Одеса-Рені виділили 110 мільйонів гривень. Тому, за його словами, необхідно, щоб "Укравтодор" невідкладно почав будівництво цієї ділянки.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що цього року на ремонт доріг уряд виділив 1,7 мільярдів гривень.