У Росії відбудеться суд над двома політичними в'язнями Станіславом Клихом та Миколою Карпюком за участь у Першій Чеченській війні. Про це повідомили в УНН із посиланням на Слідчий комітет РФ.

У повідомленні йдеться про закінчення розслідування кримінальної справи щодо громадян України, які, за інформацією від слідчих, із 1991 року перебували на території Чеченської Республіки. У документах зазначається, що ці двоє громадян сприяли відділенню Чечні від Росії та утворенню незалежної Ісламської держави.

"У грудні 1994 року, перебуваючи на території України, М.Карпюк, О.Музичко та інші особи взяли активну участь в організації стійких збройних груп для подальшої участі у збройному конфлікті на території самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія", - пишуть у Слідчому комітеті.

Слідчі також уточнили, що Микола Карпюк та Станіслав Клих спільно з членами чеченських банд Асланом Масхадовим, Шамілем Басаєвим та іншими особами, здійснювали напади і вбивства громадян, військовослужбовців збройних сил РФ, а також співробітників правоохоронних органів.

За даними слідства РФ, від організації "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" у чеченських конфліктах приймали участь Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Олександр Малофєєв та Олександр Музичко.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Читайте також: Половина виручки від "Рассказов" Сенцова піде його дітям

Наразі матеріали кримінальної справи разом із обвинувальним висновком передали до суду, де їх ретельно розглядатимуть.