Слідчі прокуратури Донецької області спільно з міліцією виявили у одному з офісів Києва конвертаційний центр, який діяв на окупованих територіях Криму, Донецька та Луганська.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, обшук проводили в ході кримінального провадження за ознаками фінансування тероризму.

"В ході обшуку виявлено та вилучено готівку в сумі 1,5 млн гривень та майже 500 тисяч доларів США, а також печатки та документи, які підтверджують незаконну фінансово-господарську діяльність суб'єктів господарювання. Згідно вилученої документації фіктивні підприємства зареєстровані на окупованій території (АР Крим, Донецьк, Луганськ), а також на території РФ (Москва)", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Вбивця київського журналіста служив в ДНР снайпером

Слідчі встановили, що група осіб, якій належав офіс, займалася переміщенням на окуповану територію продуктів харчування та протиправним обміном валют.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За фінансування тероризму правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.