Міністерство фінансів не бачить причин для девальвації гривні вслід за знеціненням валют країн СНД. Також на національну грошову одиницю не вплине обвал цін на сировинних ринках, включаючи ринок нафти, металів і агропродукції.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Ігор Уманський, передає "УНІАН".

Він зазначив, що гривня стабільна і почувається краще за всі інші валюти.

"Тиск сировинних ринків, безперечно, існує. Однак на відміну від того ж тенге або інших валют, Україна пройшла вже етап серйозної девальвації. Зараз багато країн Україну наздоганяють", - повідомив заступник міністра.

Читайте також: Україна отримає від Світового банку 500 млн доларів кредиту

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо країна, за його словами, й надалі буде рухатись згідно з наміченою програмою реформ, то серйозних підстав для девальвації гривні не буде.

Нагадаємо, ослаблення курсу валют країн СНД відбувається на тлі падіння світових цін на нафту, які досягли мінімуму за шість років. 19 серпня аналітики Citigroup не виключили, що ціни на нафту опустяться до рівнів світової фінансової кризи 2008 року. Тоді нафта марки WTI впала до 32,4 долара за барель, а Brent - до 39 доларів.