Президент Чехії Мілош Земан розповів про необхідність створення загальної європейської армії для спільної протидії нелегальним мігрантам у країнах ЄС. Про це Земан заявив на щорічній зустрічі з послами іноземних держав.

На думку президента, європейське агентство з безпеки зовнішніх кордонів Frontex, що володіє всього лише кількома кораблями без озброєнь, не може впоратися з торговцями живим товаром. Він наголосив, що для такого рішення потрібна воля всього Європейського союзу.

"Після Берлінського муру в мене недовіра до всіляких природних перешкод. Я вже не кажу про Сербію, де приїжджі скупили всі ножиці по металу для подолання колючих загороджень. Ймовірно, що стіна, котра будується в Угорщині, теж може бути технічно подолана", - зазначив Земан.

Читайте також: Німеччина може стати першою у світі за кількістю біженців

Сьогодні в Угорщині заявили про рекордну кількість біженців за добу, а нещодавно у Македонії ввели режим надзвичайної ситуації біля кордонів. Біженці намагаються дістатися країн шенгенської зони.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Мілош Земан вже заявляв про готовність Чехії до великого потоку емігрантів з України.