Команда з 12 митців, кураторів та кінооператорів подорожуватиме близько 16 днів на саморобному катамарані річками Стрий та Дністер. Фінальною зупинкою стане художня резиденція на півдні країни. Пише "Українська правда".

Близько року тому українські художники з "Відкритої групи" зробили ці два населені пункти частиною своєї творчої практики – і не лише їх, але й увесь водний простір між ними.

Читайте також: Донецький художник представить графічний роман про полон у терористів

В рамках довготривалого проекту "Відкрита галерея" художники освоюють різноманітні незвичні місця та природні території в якості просторів для мистецтва, окреслюючи їх кордони за допомогою різноманітних художніх втручань, а також активно залучаючи до їх "наповнення" нових учасників – художників і не тільки.

Так, "відкритою галерею" ставала галявина посеред лісу, окреслена по периметру ледве помітними крейдяними смугами відповідно до росту дерев.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Або Арсенальна площа в центрі Львова, на якій спільними зусилями був зведений символічний дерев'яний каркас галереї.

У вересні 2014 року, під час перебування одного з учасників "Відкритої групи" на щорічній резиденції "BIRUCHIY contemporary art" на однойменному півострові, на пляжі біля моря був встановлений дорожній знак із написом "Відкрита галерея" й аналогічним закресленим написом з іншої сторони – на кшталт тих, якими позначають початок та кінець населених пунктів.

Ідентичний знак був синхронно встановлений іншими учасниками на березі річки Стрий.

Таким чином галереєю став абсолютно увесь водний шлях між двома знаками: водне полотно річок, їхні береги, поодинокі будівлі та цілі населені пункти уздовж, та навіть акваторії Чорного та Азовського морів.