20-річний студент-другокурсник Боян Слет з Голландії винайшов пристрій, за допомогою якого можна очистити моря й океани від сміття.

Про це повідомляє телеканал ТСН.

Cлет винайшов платформу, схожу на морського ската з крилами. Завдання цього пристрою дуже просте: сміття буде всмоктуватися в отвори "ската", подрібнюватися і складуватися. Більш того, винахід заряджає саме себе сонячними батареями.

Голландець зрозумів, що течія сама по собі приганяє сміття. Все що потрібно зробити, це поставити пристрій в правильних місцях.

Після того, як студент написав про це в інтернеті, захоплені ідеєю люди перевели на рахунок його компанії $2 млн. На даний момент цього мало, щоб запустити проект повномасштабно. Однак цих грошей вистачить, щоб створити робочу модель.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Слет стверджує, що його "скат" абсолютно нешкідливий для мешканців морських глибин. Як стало відомо, запуск першого проекту планується на наступний рік. Cкат з 2-кілометровими крилами Слет і його команда встановлять між Японією і Південною Кореєю, біля берегів острова Цусіма.

Читайте також: Уфологи обнаружили космический корабль на Марсе

Винахід Бояна Слета в 33 рази дешевше всіх коли-небудь запропонованих проектів. За даними дослідників, протягом п'яти років знадобиться всього лише 32 млн євро на рік, щоб океан можна було очистити наполовину.

Для "генерального прибирання" океану, його треба охопити крилами протяжністю 100 кілометрів.