До 2018 року 100% електропоїздів у Нідерландах планують перевести на енергію вітру. Її будуть поставляти з вітрових станцій, розташованих в Нідерландах, Скандинавії та Бельгії.

Про це повідомляє Popular Science.

Голландський залізничний перевізник торік підписав контракт з компанією, що займається виробництвом електроенергії з альтернативних джерел. У 2015 році на енергії вітру працюють близько половини всіх електропоїздів. У наступному році, згідно з документом, на альтернативне джерело енергії перейдуть 70% поїздів, а вже в 2018 році всі електропоїзди будуть рухатися за допомогою відновлюваних ресурсів.

Електроенергія буде поставлятися з вітрових станцій, розташованих в Нідерландах, Скандинавії та Бельгії.

Читайте також: Робот-механік зможе повзати по обшивці космічного корабля (відео)

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Таким чином, голландський уряд планує значно скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу. Нещодавно голландці подали до суду на свій уряд. Вони зажадали скоротити викиди вуглекислого гази в атмосферу до 2020 року на 25% порівняно з 1990 роком.