Упродовж вчорашнього вечора та наприкінці доби ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Незаконні збройні формування, всупереч домовленостям, застосовували озброєння калібру більше 100 міліметрів практично вздовж усієї лінії розмежування.

"Так, наприкінці доби, зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли наші позиції у Старогнатівці, Новоселівці Другій, двічі у Чермалику. О 18 годині, використовуючи 152-міліметрову артилерію, найманці зі сторони Староласпи били по силах АТО у Прохорівці. Крім того, після 10 вечора під вогонь артилерії калібру 152 міліметри потрапили наші підрозділи у селищах Орловське, Лебединське, Старогнатівка. А о 21.05 окупанти з "Градів" накривали українські позиції у Богданівці. Черговий обстріл сил АТО з БМ-21 "Град" свідчить про присутність реактивної артилерії противника у районі лінії бойового зіткнення, що грубо порушує Мінські угоди та демонструє безпринципність злочинців", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Удар ЗСУ у відповідь привів в істерику російських військових

В Мар'їнці бойовики декілька разів обстрілювали сили АТО зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів. А о пів на десяту вечора по українських підрозділах у цьому населеному пункті била 152-міліметрова артилерія противника.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На Артемівському напрямку о 19.30 окупанти вели вогонь з танку по Троїцькому. А близько 21 години з мінометів калібру 120 міліметрів та озброєння БМП обстріляли українські позиції у селищі Зайцеве.

Нагадаємо, за добу незаконні збройні формування 90 разів порушили режим припинення вогню.