На Черкащині, у Корсунь-Шевченківському, паламар місцевого храму Михайло Лисенко намагався зарізати священика УПЦ КП.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав співробітник Українського інституту національної пам'яті Павло Подобєд.

"12 серпня 2015 року вірний УПЦ МП (паламар місцевого московського храму) напав на отця Ростислава з вигуками "За Русь, за вєру праваславную!". П'яний нападник завдав панотцю вісім ножових колотих ран, п'ять із яких - у шию. Свідки злочину втрутилися та запобігли вбивству", - повідомив Подобєд.

Наступного дня працівники міліції вилучили у Лисенка ніж та сорочку з плямами крові. Попри це, чоловік заперечував свою причетність до злочину. Більше того - нападник не був одразу затриманий через "легкі пошкодження у потерпілого".

Зараз московський паламар має адвоката, дає показання і знаходиться на волі. Інкримінують йому лише ті самі "пошкодження легкого ступеня".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Отже, навіть після суду, в разі засудження йому загрожує лише штраф та (або) виправні роботи", - написав Подобєд.

Читайте також: У Києві жорстоко вбито 22-річну дівчину

Він зазначив, що життю священника вже ніщо не загрожує – рани зашиті, кровотечу вдалось зупинити.

"Ненависть Михайла Лисенка до отця Ростислава давня, мовляв "не було тебе (о. Ростислава) у Корсуні - спокій був (тобто церква була одна - московська)", "ти на моїй землі церкву збудував" тощо", - додав Подобєд.