Соцопитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи", показало, шо найвищою підтримка легалізації зброї була на заході країни - 16,5%, найменшою - на сході - 7%.

Останнім часом в Україні активно експлуатується тема легалізації зброї. Навіть генеральний прокурор Віктор Шокін якось заявив про свою прихильність ідеї легалізації носіння зброї. Це нібито повинно було допомогти більш ефективно боротися зі злочинністю, заявляє Ірина Бекешкіна в колонці журналу "Новое время".

Читайте також: "Гречка матиме вплив" - соціолог про майбутні вибори

За словами соціолога, постійна медіа-атака створює ілюзію, нібито українці підтримують подібне рішення. "У ЗМІ все частіше з'являються публікації, які підтримують ініціативу легалізації носіння зброї, а не виступають проти. Однак реальна картина думки населення України щодо даного питання зовсім інша", - говорить вона.

В українському суспільстві існує цілком усталена думка щодо вільного продажу зброї, йдеться в заяві. Вперше "Демократичні ініціативи" провели відповідне опитування в травні 2014 року. Згодом з'ясовували думку громадян з цього питання в жовтні минулого року і в липні 2015-го.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Весь цей час в країні йшла війна. Згідно з даними всіх опитувань, вільний продаж зброї в Україні стабільно підтримують лише 11% громадян, більшість виступили проти - 81-82%. При цьому подібну думку поділяють жителі всіх регіонів України, люди різного віку, різного рівня достатку та освіти "

За результатами опитування з'ясувалося, що географія підтримки вільної торгівлі зброєю різна. Найвищою підтримка легалізації зброї була на заході країни - 16,5%, найменшою на сході - 7%. "Очевидно, що чим ближче театр бойових дій, тим менше у ідеї легалізації вільного продажу зброї підтримки серед населення" - резюмує Бекешкіна.